En falsk «hellig ånd?»

Først vil jeg dele et intervju med Arnott som stod i Korsets Seier.

——————————————————

  Korsets Seier 8. sept. 2017:

Galskap for Gud

Den verdenskjente vekkelsespredikanten John Arnott(76) vil ha mer kaos i gudstjenestene.

Kalenderen viser første dag i september, men selv om det offisielt er høst utenfor, er det god og varm atmosfære inne i Oslofjord Convention Center i Stokke kommune denne ettermiddagen. En velkjent stemning for de om lag 1000 pinsevenner som har tatt turen til Revival Alliance-konferansen i Vestfold for å høre store navn som Bill Johnsen, Heidi Baker og John Arnott. Korsets Seier har klart å snappe til seg litt tid med sistnevnte, den 76 år gamle super-predikanten fra Canada som har ledet tusener til frelse og som var pastor i menigheten som startet en av de største vekkelsene Nord-Amerika noensinne har sett.

NORGESVENN. John Arnott rekker høflig frem hånden og hilser, før han sakte setter seg ned på stolen som vender mot de høye vinduene i spise området inne på konferansesenteret. De knallblå øynene matcher t-skjorten hans perfekt og får dem til å skinne ekstra klart. Skjorten kombinert med høstsolen som skinner mot ham gjennom vinduene, gjør det nesten vanskelig å se ham inn i øynene. Så blå er de.

-Du har reist over hele verden og ledet store vekkelser blant flere millioner mennesker på mange kontinenter. Hva gjør du i lille Norge?

Han smiler og øynene hans gnistrer.

-Jeg kjente at det var Norge sin tur til å bli velsignet. Jeg ville at alle mine venner  i denne vekkelsesalliansen skulle komme og velsigne Norge. Tiden er inne for en ny vekkelse i dette landet, sier han, og forteller at han håper Revival Alliance-konferansen kan være begynnelsen på det gjennombruddet han mener Norge trenger. Han forteller samtidig at dette ikke er nytt. Han har nemlig hatt Norge på hjertet i mange år allerede.

-Jeg har vært i Norge ti, tolv ganger før, og jeg elsker dette landet. Jeg tror virkelig tiden er inne, forteller han, og legger til at kirken i Norge er i dvale, men at Gud har talt til ham om at Norge på nytt skal oppleve vekkelse. Guds folk må bare komme på banen først.

BAPTIST-BAKGRUNN. John Arnott er født og oppvokst i en baptist-familie i Toronto i Canada. –Vi var ikke baptister som var ”i fyr og flamme for Jesus”, kan du si, men heller medium-baptister, hvis du skjønner hva jeg mener, sier han, og ser på hendene sine som hviler foran ham på bordet. Vi trodde, men ikke så mye, utdyper han. Arnott forteller at han fikk sitt første ordentlige møte med Gud på et Billy Graham-møte i voksen alder. –Etter det oppsøkte jeg en pinsemenighet og fant ut at det er mer som hører til troen enn det jeg var klar over. Og etter det var jeg klar for å gi alt for Gud, forteller han. Han begynte på bibelskolen Ontario

Bible College, senere Tyndale College, og møtte etter hvert også Carol som ble hans kone. Etter bibelskolen begynte de på hver sin utdannelse, og John følte et kall til forretningsverdenen. –På den tiden trodde jeg det var det jeg var kalt til å gjøre, forteller han.

KALT VED EN FEILTAKELSE. Årene gikk, og han skulle bli over 40 år før han fikk det han beskriver som et kall til å bli fulltidsmisjonær. Det skjedde i 1980 mens han og kona var på en misjonsreise i Indonesia. –He he, det er en morsom historie, egentlig, sier han. –Min kone og jeg reiste dit egentlig bare for å fortelle om vitnesbyrdet vårt og hjelpe litt til. Det pågikk en vekkelse i Indonesia på den tiden, forklarer han. Han ser på menneskene som strømmer ut av møtesalen og stiller seg i matkøen for å kjøpe seg lunsj i kantinen litt bortenfor der vi sitter. –Men min kone Carol og jeg var der jo kun som forretningsmennesker som skulle observere vekkelsen og bidra litt her og der, forklarer han. Men de trodde vi var store evangelister fra Canada. De må ha tatt helt feil, sier han og humrer. De krystallklare øynene blir omringet av smilerynker idet et stort glis brer seg om munnen hans.

-De hadde planlagt at vi skulle lede et korstog og greier, forteller han.

Hva gjorde dere da?

-Enten måtte vi fortelle at vi ikke var evangelister, eller så måtte vi bare ta steget ut i tro og forkynne så godt vi kunne, forteller han. Og det var det de valgte å gjøre. –Det endte med at Gud brukte oss på en mektig måte. Menneskene elsket oss og gråt da vi dro, minnes han. Arnott forteller at denne opplevelsen ble et vendepunkt for ham og kona. –Jeg husker at jeg tenkte: ”Gud, jeg gjør hva som helst for deg, bare fortelle meg hva du vil jeg skal gjøre. Bruk meg til noe stort.”

Arnott forteller at de opplevde at de skulle dra til Carols hjemby Stratford i Canada og starte en karismatisk menighet. Og det gjorde de.

-Det ble begynnelsen. Vi opprettet først en menighet der i 1981. Og 6 år senere startet vi en annen menighet i Toronto og vi var pastorer i begge disse menighetene i ytterligere fem år. Deretter forlot vi den i Stratford og fokuserte kun på menigheten i Toronto i to år, og så kom vekkelsen, forteller han.

VEKKELSEN I TORONTO. I 1994 opplevde ekteparet Arnott å stå midt i en vekkelse som Canada ikke har sett maken til verken før eller siden. Arnott husker datoen da det hele begynte. -20. Januar 1994, sier han, og lener seg framover med stor iver. Er det noe han liker å snakke om så er det vekkelsen som begynte i menigheten hans og som førte til at millioner av mennesker tok imot Jesus over hele Nord-Amerika, og som senere spredte seg over hele verden på 1990-tallet. Vekkelsen, som i ettertid har fått navnet  «The Toronto Blessing,» begynte med at John Arnott inviterte den kjente evangelisten Randy Clark til å forkynne i menigheten hans i Toronto. -To år før dette hadde kona og jeg fått et sterkt nytt påfyll av Den Hellige Ånd under et Benny Hinn-møte. Det gjaldt spesielt Carol, og i 1993 dro vi til Argentina hvor vi begge ble veldig berørt av vekkelsen som skjedde der nede, forteller han.

På den tiden var menigheten hans Catch the Fire, som på den tiden het Toronto Airport Vineyard, en del av kirkenettverket Vineyard, som predikanten Randy Clark også var en del av. -Vi inviterte ham til å komme å preke, og da smalt det, sier Arnott.

-Fortell hva som skjedde.

Han tar en kort pause og ser ned et øyeblikk før han igjen ser opp med de lysende øynene. -Alt var normalt til Den Hellige Ånd falt over alle som var i rommet, forteller han. Han tar en pause og svelger. Minnene kommer tilbake. -Du kan ikke forestille deg det! Alle menneskene i rommet begynte å le og skrike og gråte og falt rundt omkring. Hva er det som skjer, tenkte vi. Han forteller at han først ble overrasket, men han legger til at de skjønte at det måtte være Gud.              -Noen begynte til og med å brøle som løver og lage dyrelyder, forteller han. -Det var kaos.

MIRAKLER OG MANIFESTASJONER. Arnott forteller at det bare var begynnelsen. -Og så begynte dette å skje hver eneste kveld. Det ble ikke bare et engangstilfelle, men det ble normen. Folk kom på møtet og ble «slått ned» av Den Hellige Ånd. Så da begynte vi å ha møter hver eneste kveld, og det hadde vi i 12 år. Kan du forestille deg, spør han.

Kanskje ikke så rart at man ser mirakler når man investerer så mye tid i å søke Gud?

-Ja, nettopp. Vi så kropper som ble helbredet, liv som ble gjenopprettet og ekteskap som ble satt sammen igjen.

Arnott forteller at han kunne brukt mange dager på å fortelle om alle miraklene som skjedde de årene mens vekkelsen var på sitt kraftigste, men hvis han må velge minnes han spesielt en kvinne som kom på møtene.

-Hun var sjefssykepleier og kom hver eneste kveld, og hun ble fullstendig drukken i Den Hellige Ånd, forteller han og ler. -Hun var veldig ordentlig, velutdannet kvinne, men hun mistet alle hemninger idet hun kom inn på møtet. Hun het også Carol, som min kone, forteller han. Arnott forteller at denne kvinnen ikke kunne kjøre hjem etter møtet fordi hun var helt ute av seg. -Hjertet hennes ble helbredet og hun ble forvandlet på en fantastisk måte. Og det finnes også mange tilfeller av det samme.

-Velg et til.

-Et annet eksempel var en tøff pastor fra Australia. Han vokste opp på barnehjem og hadde hatt et tøft liv. Mens han var på et møte hos oss gav Herren ham en visjon hvor han ble tatt inn i Guds armer og hvor Gud fortalte ham at han er hans egentlige far og at han elsker ham. Han ble en fantastisk kjærlig person etter det, sier Arnott og slipper ut et lengtende sukk.

-Hvordan føles det å vite at du spilte en så sentral rolle i denne vekkelsen som forandret livet til så mange personer?

-Det er fantastisk. Bare helt fantastisk.

KONTROVERSIELT. Nyheten om det som skjedde i Toronto spredte seg raskt, og det tok ikke lang tid før både nasjonale og internasjonale medier kom på banen. Millioner av mennesker strømmet til menigheten fra både inn- og utland for å observere det som skjedde, og i desember 1994 erklærte bladet Toronto Life Magazine menigheten som den mest oppsiktsvekkende turistattraksjonen for året.

-I løpet av de 12 årene kom det millioner av mennesker, og så mange ble frelst og helbredet, forteller han.

Men vekkelsen medførte ikke bare glede for menigheten. Ekteparet fikk etterhvert bred kritikk fra flere hold, blant annet fra kristne som mente at manifestasjonene som inntraff ikke var fra Gud. Menigheten fikk spesielt kritikk for fenomenet «holy laughter» såkalt «hellig  latter», hvor man kan le ukontrollert i opptil flere timer. I tillegg var det mange som reagerte på de mange påstandene om at besøkende skal ha opplevd å forlate møtesalen med gull og sølv i tennene som ikke var der da de gikk inn i møtesalen noen timer tidligere.

Men Arnott forteller at han aldri har vært i tvil om at det er Den Hellige Ånd som er på ferde. -Det er forståelig at noen kan syns det ser rart ut, men dette er ikke noe vi har kontroll over. Himmelriket er tilgjengelig for mennesker som trekker seg mot det. Men vi må ikke analysere og være så skeptiske og kritiske. Vær som en fem-åring. Jesus sa: «Den som ikke tar imot Guds rike som et barn, vil ikke få del i det.»

«UTENLANDSKE» TILSTANDER. Lignende fenomener har også inntruffet i Tønsberg denne helgen. Mange mennesker han tilsynelatende fått et sterkt møte med Den Hellige Ånd. Flere har fått rykninger og kramper etter håndspåleggelse og forbønn fra Arnott og teamet, og mange mennesker han falt på bakken eller brutt ut i gråt eller latter. Arnott håper at dette vil bli mer normalt her i landet.

-Men hvorfor tror du mange menigheter i Norge ikke ser flere manifestasjoner og mirakler under de ukentlige gudstjenestene?

-Det er et vanskelig spørsmål. På ett vis er det noe vi ikke har kontroll over. Når Gud bestemmer seg for å utgyte sin Ånd over oss, så bestemmer han hvor han gjør det og når. Samtidig handler det også om at vi er nødt til å ta initiativ selv. Vi må jo ha tro til ham og stole på ham, og faktisk tørre å gå på det.

John mener at når mennesker faktisk gjør det, så vil miraklene følge etter som den største selvfølgelighet.

-Den Hellige Ånd er veldig smittsom. Når du opplever ham, så tar du med deg Den Hellige Ånd uansett hvor du er, og han smitter over på dem rundt deg.

-Hva kan vi i Norge lære av vekkelsen i Toronto?

-Våre kjerneverdier, men unntak av det å bli født på ny og bli døpt i Den Hellige Ånd, er at vi må bli sterkere i Ordet. Jesus sa at vi må ta til oss ethvert ord som kommer ut av Guds munn. Den Hellige Ånd ønsker å komme inn i oss slik at frukten av den han er også blir i oss. Vi må bli fylt med kjærlighet, glede, fred og slike ting. Når Den Hellige Ånd kommer over oss, så tar han med seg disse tingene inn i deg hvis du lar han slippe til.

Han lener seg frem og blir alvorlig i blikket.

-Men husk at et møte med Den Hellige Ånd mange ganger kan koste deg din verdighet. Du må være villig til å gi ham kontroll. Mange mennesker blir veldig selvbevisste når Den Hellige Ånd tar over, men jeg mener vi må la ham ta føringen.

John får beskjed om at han må videre. Han skal ned i «green room» med de andre talerne for å spise lunsj før neste møte.

-Bare husk én ting: Vi har ikke sett alt enda. Jeg oppmuntrer mennesker til å bli fylt og omsluttet av Den Hellige Ånd. Gi slipp på din verdighet. Da vil det bli fart på sakene, avslutter han.

Bilde: Åndelig nød: Mange mennesker fikk et strekt møte med Den Hellige Ånd under Revival Alliance-konferansen. Mennesker lå strødd på gulvet i mange timer etter at møtene var ferdig, og flere gråt og skalv da de fikk håndspåleggelse av John Arnott og resten av teamet.

—————————————

Slik jeg ser det, virker det som om han utnyttet en misforståelse, som ble til tjenesten eller populariteten hans i Indonesia. Han fremsnakker kaos, noe som er av det onde. Gud gjør orden, djevelen kaos. I artikkelen er det nesten som om journalisten beskriver en fysisk tiltrekning til Arnott idet hun beundrer hans utseende; øyne o.s.v.

Det ble intense opplevelser på møtene med latter, gråt, skjelvinger, kramper, at de faller i bakken, blir «full i ånden», lager dyrelyder og dyrebevegelser.

Dette er noe som er typisk innen bl.a. Toronto bevegelsen, og lignende innen Bethel, Redding.

Dette ligner svært på kundalini oppvåkning hvor mennesker aktivt tar imot denne ånden med vilje i kundalini yoga og meditasjon i hinduistisk religionsutøvelse. De samme uttrykkene manifesterer seg; latter, gråt, kramper og rykninger(kalt kriya), de blir slått ned/faller i bakken, dyrelyder og dyrebevegelser. De ser også ut til å bli kontrollert av ånden til å le og bevege seg i bro bakover, geipe tunge m.m. Jeg skal poste en lengre oversettelse av en video om kundalini ånd etter denne artikkelen.

Her er noen korte videoer som viser disse uttrykkene i forskjellige sammenhenger.

«Hellig latter» og «Full i den hellige ånd»?

Toronto «velsignelses-» kaos. Ser dette ut til å gi Gud ære?

Ps.: Hører du hvordan de gjentar «shaba»?  Jeg fant akkurat ut at «shaba» i Bibelen på hebraisk (Strongs 7650) betyr: «jeg sverger,» «en pakt» og «en forbannelse» og «jeg binder» Hvem er det som binder dem? En pakt med hvem?

******************

1 John 4:

«Elskede! Tro ikke enhver ånd, men prøv åndene om de er av Gud. For mange falske profeter er gått ut i verden.

På dette kjenner dere Guds Ånd: Hver ånd som bekjenner at Jesus Kristus er kommet i kjøtt og blod, er av Gud.

Og hver ånd som ikke bekjenner at Jesus Kristus er kommet i kjøtt og blod, er ikke av Gud. Og dette er Antikristens ånd, som dere har hørt skal komme, og som allerede nå er i verden.»

-Teste det mot Bibelen og se om det samsvarer med hva Guds ord sier er Guds vilje, Guds karakter, det sier vi er rett og smart å gjøre med tegn, under, beskjeder, handlinger når vi mottar noe, eller skal bestemme oss for å gjøre noe, ikke sant?

Gal 5:19-23:

«Kjøttets gjerninger er åpenbare. De er: ekteskapsbrudd, hor, urenhet, skamløs utukt,

avgudsdyrkelse, trolldom, hat, stridigheter, sjalusi, vrede, selvhevdelse, splittelser, partier,

misunnelse, mord, drukkenskap, umoralsk festing og andre slike gjerninger. Om disse gjerningene sier jeg dere nå på forhånd, slik som jeg også sa til dere tidligere, at de som gjør slikt, skal ikke arve Guds rike.»

Kjenner du igjen noen av tegnene og manifestasjonene fra Toronto bevegelsen her?

«Men Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, tålmodighet, vennlighet, godhet, trofasthet,

saktmodighet, selvtukt.»

Selvtukt – eller selvkontroll. Selvbeherskelse.  I Den Hellige Ånd behøver ingen bli tatt kontroll over eller bli tvunget til å gjøre noe som de synes er skammelig. Husk; kjærligheten er velvillig o.s.v.

1 Kor 13:4-7:

«Kjærligheten er tålmodig, og den er vennlig. Kjærligheten er ikke misunnelig. Kjærligheten skryter ikke, er ikke oppblåst.

Den oppfører seg ikke umoralsk, søker ikke sitt eget, lar seg ikke opphisse, tenker ikke ut noe ondt.

Den gleder seg ikke over urett, men gleder seg i sannheten.

Den tåler alt, tror alt, håper alt, utholder alt.»

Eng.: SOBER: ikke full, edru, «clearheaded» : med klart hode: årvåken, og tenke logisk og sammenhengende (coherent) «temperate» : ha selvkontroll, være disiplinert, hensynsfull.

«Vær edrue»/eng.: «be sober» står 12 ganger i det nye testamentet. F.eks.:

1 Tess 5:6-8

«La oss derfor ikke sove, slik de andre gjør, men la oss våke og være edrue.

For de som sover, sover om natten. Og de som drikker seg fulle, er fulle om natten.

Men la oss som hører dagen til, være edrue og ta på oss troens og kjærlighetens brynje, og sette på oss håpet om frelse som hjelm.»

Da disiplene fikk Den Hellige Ånd opptrådte de ikke som fulle; ravet, tåplo eller snøvlet. Det står ikke at de gjorde det. Det står at folk med mange ulike morsmål hørte evangeliet på sitt språk. Men noen SPOTTET de og sa: «De er fulle av ny vin.» Så her står ingenting om at de ravet, snøvlet o.l. Det kan man imidlertid se at de gjør, de som tar imot kundalini (se film).

Apg 2:5-17:

«I Jerusalem bodde det jøder, gudfryktige menn, fra hvert folkeslag under himmelen.

Da denne lyden hørtes, kom folkemengden sammen og ble forvirret, fordi hver og en hørte dem tale på sitt eget språk.

Da ble de alle forskrekket, undret seg og sa til hverandre: «Se, er ikke alle disse som taler, galileere?

Og hvordan kan det ha seg at vi hører, enhver av oss på vårt eget språk, det som vi ble født inn i?

Partere og medere og elamitter, de som bor i Mesopotamia, Judea og Kappadokia, Pontos og Asia,

Frygia og Pamfylia, Egypt og de deler av Libya som grenser til Kyréne, besøkende fra Rom, både jøder og proselytter,

kretere og arabere, vi hører dem tale på våre egne språk om Guds underfulle gjerninger.»

Slik ble de alle både forundret og i villrede, og de sa til hverandre: «Hva kan da dette bety?»

Andre spottet og sa: «De er fulle av ny vin.»

Men Peter sto fram sammen med de elleve, hevet røsten og sa til dem: «Jødiske menn og alle som bor i Jerusalem, la dette være kjent for dere, og merk dere mine ord.

For disse er ikke drukne, slik dere tror. Det er jo bare den tredje time på dagen.

Men dette er det som ble talt ved profeten Joel:

«Og det skal skje i de siste dager, sier Gud, at Jeg vil utøse av Min Ånd over alt kjøtt.»

John 16:7-15:

«Likevel sier Jeg dere sannheten. Det er til det beste for dere at Jeg går bort. For hvis Jeg ikke går bort, kommer ikke Talsmannen til dere. Men hvis Jeg går bort, skal Jeg sende Ham til dere.

Når Han kommer, skal Han overbevise verden om synd og om rettferdighet og om dom.

Om synd, fordi de ikke tror på Meg,

om rettferdighet, fordi Jeg går til Min Far og dere ikke ser Meg lenger,

om dom, fordi denne verdens fyrste er dømt.

Jeg har ennå mye å si dere, men dere kan ikke bære det nå.

Men når Han, sannhetens Ånd, kommer, skal Han veilede dere til hele sannheten. For Han skal ikke tale ut fra seg selv, men det Han hører skal Han tale. Og Han skal forkynne dere de ting som skal komme.

Han skal herliggjøre Meg, for Han skal ta av det som er Mitt, og forkynne det for dere.

Alt det som Min Far har, er Mitt. Derfor sa Jeg at Han skal ta av det som er Mitt, og forkynne det for dere.»

Ser du forskjeller på kundalini ånd og Den Hellige Ånd?

Det var et møte i min pinsemenighet at jeg så dette. Møtet ble avbrutt og tatt over av en ravende støyende gjeng som lo og pratet rare ting. Noen prøvde å irettesette dem. Litt etter hadde en av gjengen lagt hendene på den personene som begynte å irettesette, og snart lå hun og tåpflirte sammen med de andre.  Jeg ble skjelt ut for å ikke ville bli lagt hender på. Taleren gikk opp i fjeset på meg og sa med truende stemme at jeg kom til å gå glipp av det Gud hadde for meg idet jeg nekter å ta imot dette. Jeg måtte fysisk med hendene mine holde hendene til en annen i gjengen unna meg for at hun ikke skulle legge hender på meg. Andre kom med falske «profetier» til meg rettet mot min person. De var ikke i tråd med noen ord fra Bibelen, og kunne kanskje ledet meg til fristelse på noen personlige svakheter, men jeg anså dem mest som løgner.

-Jeg tror denne gjengen kom fra et møte i en annen bygning i byen ledet av tilreisende folk fra Nordic Harvest Mission, som jeg har sett fremhever og samarbeider med personer som Patricia King, Bill Johnson og John og Carole Arnott i følge deres nettside. Jeg husker spesielt en annonse på nettsiden deres som var en invitasjon til å delta på «School of Fire» (skole av brann) med lærere John og Carol Arnott i Levanger. Jeg så det derfor som sannsynlig at en kundalini ånd kunne vært overført fra f.eks. Arnott via via til personene i denne gjengen.

Jeg har sett personer under møte med rykninger /kriya. Jeg har sett et menneske som beveget seg som en slange utenfor hva som skulle vært fysisk mulig for denne personen da jeg snakket til denne om Den Hellige Ånd.

Jeg har også sett og hørt folk gjort skade på seg selv, og våknet som fra en transe da jeg tok kontakt, og de hadde ikke fått med seg hva de hadde gjort, før de våknet. Og de sa at de blir overtatt av noe mørkt og tungt og i denne tilstanden gjør de skade på seg selv.

Så jeg tviler ikke på at der er onde ånder som er Guds fiender. Og jeg mener jeg har sett ting som virker som det er kundalini, slik som den er beskrevet.

Så hva gjør en slik ånd i menighetene? Hvordan var det? Satan ville bli større enn Gud, og ble derfor kastet ut av Himmelen. Han hater at mennesker elsker og ærer Gud. Han fristet Eva så de skulle bli ulydige mot Gud, sette Hans Ord i tvil og komme bort fra kjærligheten og fellesskapet med Ham.

John 10:10:

«Tyven kommer ikke for noe annet enn for å stjele og drepe og ødelegge. Jeg er kommet for at de skal ha liv, og det i overflod.»

2. Kor 11.14

«Og det er ikke noe å undre seg over. For Satan selv omskaper seg til en lysets engel.»

1 . Kor 14:33:

«For Gud er ikke uordens (eng.(KJV): confusion -forvirring), men fredens Gud, som i alle de helliges menigheter.»

1. Kor 14:40:

«Alt må skje på en moralsk måte og med orden.»

Kan det bli slik at det blir veldig sterke opplevelser i møtet, og menigheten etterhvert vil komme til møtet for å oppleve den deilige sensasjonelle følelsen, framfor å fokusere på Guds ord, på tro, å tjene, lovprise Gud og å forsøke å leve etter Hans bud?

Får denne onde ånden tatt over gudstjenesten slik at møtet og tiden sammen som skulle være dedikert til å ære Gud, bare blir til kaos og nytelse(?) istedet? Menigheten blir totalt avledet?

Jeg gir deg dette til å vurdere. Jeg ber at Den Hellige Ånd vil opplyse deg og lede deg. Og jeg ber om Guds beskyttelse over din kontakt med mennesker som kaller seg kristne og din deltagelse på kristne møter.  I Jesu navn. Amen.

1. Pet 5:8-11:

«Vær edrue, vær årvåkne! For deres motstander, djevelen, går omkring som en brølende løve og søker noen han kan oppsluke.

Stå ham imot, faste i troen, og vit at deres søsken rundt i verden utstår de samme lidelsene.

Men må all nådes Gud, som kalte oss til sin evige herlighet ved Kristus Jesus, etter en kort stunds lidelse, dyktiggjøre, grunnfeste, styrke og befeste dere!

Ham tilhører æren og herredømmet i all evighet. Amen.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: