Kapittel 2

2

1 Nå når Jesus var født i Bethlehem i Judæa i kong Herods dager, se, der kom vise menn fra øst til Jerusalem,

2 og sa, Hvor er han som er født til konge over Jødene? For vi har sett stjernen hans i øst. og kommer for å tilbe ham.

3 Da kong Herod hadde hørt disse tingene, ble han bekymret, og hele Jerusalem med ham.

4 Og da han hadde samlet alle folkets overprester og skriftlærde(disse var juridiske skrivere som var ansatt for å skrive skriftlige referat og lage kopier av dokumenter for hand før kopimaskin og trykkpresse ble brukt) , krevde ham av dem (å få vite?) hvor Kristus skulle bli født.

5 Og de sa til ham; I Bethlehem i Judæa, for slik er det skrevet ved profeten,

6 Og du Bethlehem, i landet Juda, er ikke den minste av prinsene i Juda; for fra deg skal det komme en Guvernør, som skal styre mitt folk Israel.

7 Da spurte Herod ut de vise menn iherdig om når stjernen kom fram.

8 Og han sendte dem til Bethlehem, og sa; gå og let iherdig etter det unge barnet; og når dere har funnet ham, gi meg beskjed igjen, så jeg også kan komme å tilbe ham.

9 Da de hadde hørt kongen, forlot de; og, se, stjernen, som de så i øst, dro foran dem, til den kom fram og stod over der hvor det unge barnet var.

10 Da de så stjernen, gledet de seg med stadig økende glede.

11 Og da de kom inn i huset, så de det unge barnet med Mary, hans mor, og falt ned, og tilbad ham: og da de hadde åpnet skattene sine, gav de gaver til ham; gull, røkelse og myrra.

12 Og de ble advart av Gud i en drøm om at de skulle ikke dra tilbake til Herod, de forlot og dro inn til deres eget land en annen vei.

13 Og da de dro, se, Guds engel viste seg for Josef i en drøm, og sa, Stå opp, og ta det unge barnet og hans mor, og flykt til Egypt, og bli dere der til jeg sier ifra: for Herod vil lete etter det unge barnet for å ødelegge ham.

14 Og da han sto opp, tok han det unge barnet og hans mor om natten, og dro til Egypt:

15 Og var der til Herods død: slik at det skulle bli oppfylt det som var sagt av Herren ved profeten, som sa, Ut av Egypt har jeg kalt min sønn.

16 Da Herod så at han var blitt gjort narr av av de vise menn, ble han økende harm, og sendte ut, og slo (drepte) alle barna som var i Bethlehem, og i alle dens kyster, fra to år og under, etter tiden som han flittig hadde undersøkt om de vise menn.

17 Da ble det oppfylt, det som var blitt sagt av profeten Jeremia;

18 I Rama ble det hørt en stemme, jammer, og gråt og stor sørging, Rachel gråtende for sine barn, og ville ikke bli trøstet, for de er ikke lenger.

19 Men da Herod var dø, se, en Herrens engel viste seg i en drøm for Josef i Egypt,

20 Og ha sa: Stå opp, ta det unge barnet og hans mor, og gå inn i Israels land: for de er døde, de som ville ta livet av det unge barnet. 

21 Og han stod opp, og tok det unge barnet og hans mor, og kom inn i Israels land.

22 Men da han hørte at Archelaus regjerte i Judæa, i sin fars sted, var han redd for å gå dit,  til tross for at han ble advart av Gud i en drøm, snudde han til side inn til deler av Galilea:

23 Og han kom og ble værende i en by kalt Nazareth: slik at det ble oppfylt det som er sagt av profetene, Han skal bli kalt en Nazareer.  

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: